Woonblok Amundsen Kanaleneiland Centrum uitverkocht

Eind 2013 werd de laatste koopovereenkomst van de nieuwbouw appartementen in woontoren Amundsen in Kanaleneiland Centrum getekend. 

Uitverkocht

Met het sluiten van deze laatste koopovereenkomst zijn alle koopwoningen in deelgebied 1 van het vernieuwingsplan Kanaleneiland Centrum in Utrecht verkocht. De 119 koopappartementen in Amundsen gingen halverwege 2011 in de verkoop. Die verkoop kwam maar langzaam op gang. Totdat eind 2012 het gebouw goed zichtbaar werd, enkele modelwoningen werden ingericht en een verlaging van de verkoopprijzen de appartementen meer betaalbaar maakte. Een opleving in de verkoop zorgde ervoor dat in het afgelopen jaar maar liefst 45 appartementen zijn verkocht. In december dus de laatste. 

Eerste deelgebied van De Nieuwe Wereld nu klaar

Alle woningen in deelgebied 1 zijn nu opgeleverd. Dat zijn 102 sociale huurappartementen, waarvan 51 van Portaal en 51 van Mitros, 56 eengezinswoningen (koop en vrije sector huur) en 119 koopappartementen. De bouw van de nieuwbouwwoningen startte in 2009 en vond in fasen plaats. Het gerenommeerde architectenbureau Mecanoo uit Delft leverde het ontwerp met mooi vormen, fraaie materialen en autoluwe straatjes. Onder de appartementenblokken bevindt zich een grote parkeerkelder voor de bewoners.