start bouw derde deelproject aan voet Prins Clausbrug

Bouw Amundsen Kanaleneiland Centrum gestart

Donderdag 23 december 2010 gingen de eerste palen de grond in voor het derde bouwproject van de Nieuwe Wereld op Kanaleneiland Centrum.

Het gebouw Amundsen, genoemd naar de ontdekkingsreiziger Roald Amundsen, heeft  115 koopappartementen en een parkeerkelder voor de bewoners. De appartementen zijn verdeeld over twee torens (vier en elf woonlagen). De appartementen worden verbonden door een middengedeelte van drie woonlagen. De woonoppervlaktes variëren van 47 m2 tot 120 m2. Tevens zijn er gesprekken met een kinderdagverblijf, dat zich mogelijk in het complex wil vestigen.

Wooncarrière voor starters
De start van de bouw is mogelijk gemaakt met een extra stimuleringsregeling van de Rijksoverheid. Door deze subsidie zijn de prijzen aantrekkelijk voor kopers. De koopsommen van de appartementen zijn vanaf circa € 109.500,- vrij op naam. Dit resulteert in een netto maandlast vanaf circa € 390,-- per maand. Voor starters een mooie kans om toe te treden op de woningmarkt. In het voorjaar van 2011 volgt de start van de verkoop. Meer informatie is nu al te vinden op www.jeeigenstekkie.nl.