met confetti bewoners welkom in Nieuwe Wereld

Welkom eerste bewoners van de Nieuwe Wereld

De eerste twee woontorens van het project De Nieuwe Wereld aan de voet van de Prins Clausbrug zijn klaar. De eerste bewoners hebben hun woning reeds ingericht. 
Op 2 september 2011 hebben bewoners, samen met wethouder Harry Bosch en de corporatiedirecteuren een kring van stenen gelegd en met een kanonschot de confetti doen verwaaien. Daarnaast heeft de bewonerscommissie een cheque van 1.000 euro ontvangen om een leuke buurtactiviteit te organiseren. 

De opvallende torens geven het centrum van Kanaleneiland een stedelijke uitstraling. De woontorens tellen acht verdiepingen en 102 huurwoningen. De huurders (waarvan een deel afkomstig is uit het sloopgebied in Kanaleneiland Centrum) kijken uit over de Churchilllaan, de Prins Clausbrug of de achtergelegen nieuwe wijk Papendorp.

Op dit moment wordt verder gebouwd aan een derde toren met nog eens 115 koopappartementen. De woontorens vormen samen met 56 koopwoningen het eerste deel van de Nieuwe Wereld. Een nieuwe wijk, goed bereikbaar en met een bijzondere architectuur, mooie vormen, fraaie materialen en autoluwe straatjes.