Inloopavond brengt meer duidelijkheid

Ook in het gebied aan de noordzijde van de Churchilllaan, tussen het winkelcentrum en het Amsterdam Rijnkanaal, gaan de veranderingen van start. Hier vernieuwen we door ingrijpende renovatie, een klein gedeelte sloop/nieuwbouw en verbetering van de openbare ruimte.

Doelgroepen zijn studenten, starters en kleine huishoudens, die goed willen wonen voor relatief weinig geld. De bedoeling is om bij de vernieuwing de huidige creativiteit en bedrijvigheid vast te houden en de kwaliteit van de binnentuinen te benutten. Uitwerking en uitvoering gebeurt in fasen.

We starten met de flats en eengezinswoningen bij het Amsterdam-Rijnkanaal. De flatgebouwen aan de Rooseveltlaan en Auriollaan pakt Heijmans aan. Ze renoveren de gebouwen, waarna het koopappartementen worden. De gemeente maakt van de eengezinswoningen aan de Bernadottelaan en Auriollaan kluswoningen. Ook de kluswoningen gaan in de verkoop. 

Tijdens een inloopavond op 10 december 2014 zagen zo'n 25 buurtbewoners wat de plannen voor de twee flats, de binnentuin en de kluswoningen inhouden. Ze konden hun mening geven over de voorlopige ontwerpen en zich aanmelden als geïnteresseerde.
Heijmans en de gemeente werken nu de plannen verder uit. In de flat aan de Rooseveltlaan komen twee modelwoningen; nog voor de zomer gaat de verkoop van de koopappartementen in deze flat van start.