Deelgebied 3 nadert voltooiing


Nieuwbouw Bibliotheek, Wijkbureau Zuidwest en Centrum voor Jeugd en Gezin open

Woensdag 11 november opende wijkwethouder Paulus Jansen samen met kinderen uit de wijk en ontwerpster Margriet Brevoort het nieuwe onderkomen van de Bibliotheek Kanaleneiland, wijkbureau Zuidwest en het Centrum voor Jeugd en Gezin, aan de Al-Masoedilaan 188. Dat deden zij door een kleurrijk sprookjestafereel te onthullen. Daarna was er een groot feest voor bewoners, ondernemers en belangstellenden uit de wijk.

Wijkbureau
Het wijkbureau is als gemeentelijk aanspreekpunt in de wijk Zuidwest blij met de nieuwe huisvesting. Het is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer voor de deur. Bewoners en ondernemers uit de Rivierenwijk, Dichterswijk, Transwijk en Kanaleneiland kunnen er op werktijden terecht voor vragen, informatie, initiatieven en klachten op het gebied van leefbaarheid en veiligheid.

Bibliotheek
De vestiging Kanaleneiland van de Bibliotheek Utrecht verhuisde begin november naar de nieuwe locatie. Het ontwerp voldoet aan de nieuwe eisen voor bibliotheken. Ruim van opzet met meer publieksruimte. Door de grote raampartij aan de straatzijde is de bibliotheek transparant van buiten naar binnen. De inrichting nodigt uit en inspireert.

De Verkenner bereikt met 50 meter haar hoogste punt!
Dinsdag 10 november was het feest. Woontoren De Verkenner bereikte haar hoogste punt. Op maar liefst 50 meter hoogte wappert de vlag. Een jaar na de start van de bouw stonden we stil bij dit hoogtepunt. En in het bijzonder was er aandacht voor de bouwvakkers die in weer en wind werkten, en nog steeds werken, aan De Verkenner. Samen met aannemer Era Contour bedankte Mitros hen voor hun inzet en het geweldige resultaat dat  is behaald.

De Verkenner staat aan de rotonde bij het winkelcentrum Kanaleneiland en vlakbij Park Transwijk. Naast de 71 huurappartementen, komen hier 9 woon-werkwoningen en 15 woningen voor jong volwassenen met autisme. Een groot deel van de appartementen is inmiddels verhuurd. Interesse? Kijk voor meer informatie over het beschikbare aanbod op www.ontdekdeverkenner.nl en klik op het tabje ‘Huur’