25 wandelaars trotseren de wind tijdens architectuurwandeling

Geslaagde architectuurwandeling op Ark festival, 19 juni

Een korte impressie
De architectuurwandeling startte met een korte toelichting door de Stedenbouwkundige van de gemeente Utrecht Marlies de Nijs. Met 25 mensen in een zeecontainer. Knus en gezellig.
Daarna met Paul Achterberg van Atelier Quadrat langs de typische stempels en rechte straten met vele vergezichten die Kanaleneiland kenmerken. "Kanaleneiland is ruimtelijk opgezet met vele vergezichten waarbij vele straten uiteindelijk uitkijken op het kanaal". Opvallend waren ook de vele bijzondere groene bomen die het verschil tussen licht en donker accentueren. Femke Broeren vertelde kort wat over eiland 8, de creatieve broedplek in de sloopflats van Mitros en portaal. Het hoogtepunt was toch wel de nieuwbouw van de nieuwe wereld, onder leiding van architect van Mecanoo.Op de hoogste verdieping is het uitzicht echt magnifique, zoals u kunt zien op de foto!  Terugwandelend langs het kanaal waanden we ons even in Utrecht aan zee.  

De wandeling werd georganiseerd door Aorta en is mogelijk gemaakt door de partners in de GEM Kanaleneiland, te weten Mitros, Portaal, Proper-Stok Ontwikkelaars en de gemeente Utrecht.