Deelproject 3

Op het terrein van het voormalige Niels Stensen College staat nu een cluster van maatschappelijke voorzieningen, gecombineerd met bedrijven en woningen. Het maatschappelijk kloppende hart van de wijk Kanaleneiland.

Het totale bouwterrein is verdeeld in drie stroken. De nieuwbouw van ROC Midden Nederland, op de hoek van de Al-Masoedilaan en de Marcopololaan is sinds begin 2014 in gebruik. 

Naast het ROC-gebouw startte Heijmans in december 2013  met de bouw van het tweede blok. Hierin zitten 36 sociale huurappartementen voor Mitros, het nieuwe wijkbureau, de bibliotheek en het Centrum voor Jeugd en Gezin, alsook 26 eengezinswoningen. In de zomer van 2015 is dit gebouw, inclusief 24 eengezinswoningen van het derde bouwblok, opgeleverd. 

Vlakbij het 5 meiplein, realiseerde Mitros het derde bouwblok met 71 huurappartementen (vrije sector), 9 woonwerkwoningen en een woonvoorziening voor een woongroep van 15 bewoners. De bouw startte najaar 2014 en duurde zo'n 1,5 jaar. Parkeren gebeurt ondergronds.