Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hetwordtmooi/public_html/include/functions.php on line 222
Kanaleneiland Centrum - De 6 deelprojecten - Deelproject 1 van de Nieuwe Wereld

Deelproject 1 van de Nieuwe Wereld

De drie woontorens aan de voet van de Prins Clausbrug zijn het eerste project van De Nieuwe Wereld in Kanaleneiland Centrum. Het zijn echte eyecatchers en geven de Churchilllaan een stedelijke uitstraling. De woontorens, ontworpen door Mecanoo Architecten, bestaan uit 102 huurappartementen (sociale sector), 56 stadswoningen en 119 koopappartementen. Het laatste koopappartement werd eind 2013 verkocht.

De naam De Nieuwe Wereld staat onder andere symbool voor de ontdekkingen die door vroegere ontdekkingsreizigers zijn gedaan. Aan deze reizigers danken niet alleen de omliggende straten maar ook de nieuwe woontorens hun naam. 

Autovrije binnenstraten
De openbare ruimte tussen en binnen de nieuwe woonblokken is bijzonder. De woonblokken zelf zijn gesloten: voordeuren komen uit op een binnenterrein met ruimte om te spelen. Bijna overal staan de auto’s (half) ondergronds geparkeerd en biedt het dak van de garage extra ruimte. De binnenstraten zijn autovrij; het is er dus prettig en rustig wonen. Er zijn speelplekken voor kinderen. Via de randen zijn de woningen per auto te bereiken. De doorgaande straten zijn autoluw.

De woningen hebben een buitenruimte in de vorm van een balkon, een tuin of een dakterras. De meeste woningen hebben een bergruimte. De architectuur van de gebouwen geeft het geheel een duurzame en warme uitstraling.